DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
 
 
 
 

Wat is een stereoluidspreker

Een stereoluidspreker heeft 2 tweeters. Deze word aangesloten met 2 luidsprekerkabels voor het linkse als rechtse kanaal, zo blijft het stereo-effect behouden. Wordt vooral geplaatst waar 2 luidsprekers teveel zijn.

Welke luidspreker gebruik ik best in een badkamer?

Je kan een luidspreker gebruiken uit onze HAPPI reeks. Deze heeft een conus met een alu coating en een aluminium grille waardoor deze “luchtvocht” bestendig zijn. Voor plaatsing in de douche gebruik je dan beter de waterproof reeks.

Welke luidspreker gebruik ik best in de keuken?

Hier is een luidspreker uit onze HAPPI reeks aangewezen.. Deze heeft een conus met een alu coating en een aluminium grille waardoor deze bestendig zijn tegen kookdampen.

Welke luidspreker gebruik ik het best in een overdekt terras?

Je kan een luidspreker gebruiken uit onze HAPPI reeks. Deze heeft een conus met een alu coating en een aluminium grille waardoor deze “luchtvocht” bestendig zijn. Indien er rechtstreeks contact is met neerslag dan gebruik je beter de waterproof reeks.

Is een inbouwkit noodzakelijk?

Een inbouwkit dien je te gebruiken in een stenen wand of beton gewelf. In valse wanden of plafonds is deze niet noodzakelijk. Hier breng je eventueel rond de luidspreker wat “dempingsmateriaal” aan, bv isolatiemateriaal, deze zorgt dan voor een warme klank en voorkomt resonantie in uw wand of plafond.

Wat is het verschil tussen de inbouw-reeksen?

Bij ArtSound hebben we een zeer ruim aanbod, van instapmodellen, vochtbestendige modellen met meer detail tot high-end luidsprekers.

Hoeveel speakers moet ik per kamer plaatsen?

In een klassieke woning is meestal 1 paar luidsprekers per ruimte voldoende, dit is ook nodig voor het stereo-effect. Tenzij je in de kleinere ruimtes gebruik maakt van één stereospeaker. Voor grotere ruimtes kan je altijd meerdere paren inschakelen.

Klinkt een inbouw luidspreker evengoed als een opbouw luidspreker?

Een inbouwluidspreker heeft niet per definitie een mindere klank, integendeel. Maar hier is de klank ook grotendeels afhankelijk van de manier waarop deze ingebouwd word, montage in een vals plafond of in een inbouwkit kan een verschillend resultaat geven.

In welke kleuren zijn de inbouwspeakers beschikbaar?

De inbouwluidsprekers zijn altijd wit, voor sommige modellen is optioneel een zwarte grille beschikbaar. Anderzijds kunnen de roosters in een andere kleur gelakt worden. Wel in verschillende laagjes te vernevelen.

 
Uw vraag hier niet tussen? +